maandag 17 mei 2010

Berk praat met Es

Dat de Volkskrant in een artikel over de bomenbranche boomkweker Johan van den Berk aan het woord laat, zal wel toeval zijn. Hij zal vast een prettig gesprek hebben gehad met verslaggever Ana van Es.

Volgens sociaal-psycholoog Raymond Smeets is het trouwens helemaal niet zo toevallig dat Van den Berk bomen kweekt voor zijn beroep. Mensen die tevreden zijn met zichzelf kiezen vaak voor een woonplaats of beroep die hen aan henzelf doet denken.
Zo wonen er veel Dennissen in Denver en zijn ze ook nog eens vaak tandarts (dentist). Ook is het beslist geen toeval dat mevrouw Rouw in de uitvaartsector werkt en meneer Linde boswachter is.

Wat nog het meest verbaast: Raymond Smeets is erin geslaagd te promoveren op dit onderzoek. Dat is pas gek.

1 opmerking:

  1. Dezelfde avond in Holland Sport: een fragment uit de wedstrijd Engeland-Argentiniƫ op het WK voetbal van 1966. Scheidsrechter: de Duitser Rudolf Kreitlein.
    Jammer dat hij niet de grensrechter was in de finale tussen Engeland en West-Duitsland, beroemd om het omstreden doelpunt van Geoff Hurst in de verlenging. Dan had Kreitlein moeten beoordelen of de bal wel of niet de doellijn van de Duitsers had gepasseerd...
    Trouwens: de man was van beroep eigenlijk kleermaker. Gebruiken kleermakers ook geen krijtjes om patronen op de stof aan te geven?
    Maar dan had Kreitlein volgens de theorie van Smeets eigenlijk gewoon Schneider moeten heten.

    BeantwoordenVerwijderen