maandag 6 april 2009

Fritzl ging heen en vermenigvuldigde zich

Rond de tijd dat Josef Fritzl uit Amstetten, Oostenrijk op levenslang afstevende omdat hij zijn dochter Elisabeth jarenlang opsloot en zeven kinderen bij haar verwerkte, slaagde hij er toch nog in zich lustig voort te planten. Legio media meldden het verbijsterende toeval van Fritzls die op meerder continenten hun gang konden gaan:


Proces 'Poolse Fritzl' begonnen
In het Oost-Poolse Bialystok is vrijdag het proces begonnen tegen een 46-jarige man die de Poolse Fritzl wordt genoemd. In het proces achter gesloten deuren wordt hij, Krzysztof B., ervan beschuldigd zijn dochter sinds ze vijftien jaar oud was zes jaar lang te hebben opgesloten en haar talrijke malen te hebben verkracht. Hij verwekte twee baby's die het slachtoffer tegen haar zin moest afstaan voor adoptie.

Italiaanse 'familie Fritzl' ontmaskerd
In Turijn is een man gearresteerd die ervan wordt beschuldigd zijn dochter een kwart eeuw lang te hebben opgesloten en misbruikt. Een zoon van deze 63-jarige verdachte is ook aangehouden omdat hij zijn eigen dochters zou hebben misbruikt.


'Fritzl-schandaal' in Colombia
In Colombia is net zo'n omvangrijke incestzaak aan het licht gekomen als de zaak-Fritzl in Oostenrijk. Een man van 58 is gearresteerd omdat hij bij zijn dochter van 35 elf kinderen heeft verwekt. Drie van de kinderen zijn overleden. Het misbruik begon toen de dochter ongeveer 10 jaar oud was. De Colombiaanse kinderbescherming heeft zich ontfermd over de kinderen, die tussen de 1 en 19 jaar zijn.

2 opmerkingen: